dilluns, de desembre 12, 2005

EL PP ÉS SOCIALISTA, ENCARA QUE NO HO SEMBLI

Sovint sentim a parlar de la “tercera via”, aquell tipus de socialisme de Tony Blair, ancorat cap al centre i que li ha permès de guanyar tres cops consecutiu unes eleccions al Regne Unit. Misteriosament no sentim a parlar de la “quarta via”. Aquesta és un creació del Partit Popular d’Espanya. O del Partit Populista d’Espanya, que ja no sé ben bé com definir-lo. Em fan tremolar els populistes, tant si es diuen Chávez, com Jesús Gil.

En què consisteix aquesta “quarta via”? És ben senzill. Es tracta d’abandonar els principis liberals i democratacristians, que teòricament haurien de ser la base d’aquest partit, i substituir-los per uns de caire nacional i socialista. No vos equivoqueu, no pretenc dir que tenguin res a veure amb el nacionalsocialistes alemanys. El Partit Popular s’ha convertit al socialisme... a estones. Per què ho dic? Perquè em sembla evident, i alhora contradictori amb la seva ideologia, que vol castigar qui més guanya, qui millor gestiona els seus ingressos. Aplica la mateixa estratègia que un tal Rodríguez Ibarra. Això no ho fa amb les persones físiques –les grans fortunes, són intocables--, sinó amb les jurídiques. És més amb les jurídiques que podríem definir com a “autonòmiques”. N’hi ha prou que una comunitat autonòmica, o nacional, faci bé les coses i de cop li fan pagar més per distribuir-lo entre les més pobres. Curiós en un partit liberal. Fins i tot acaba girant la truita. El que gestiona pitjor... acaba sent més ric. Si no es frena aquest sistema de repartiment, els catalans, balears i valencians prest s’hauran de retirar a Extremadura per ser ben tractats econòmicament per Espanya. El cas de Madrid no s’hi pot incloure, ja que es beneficia, i no poc, de l’”efecte capital” i si bé és cert que teòricament “paga”, en realitat ho fa amb una part d’ingressos generats a altres llocs, a tot el país: bancs, telefòniques, elèctriques... Per si no n’hi havia prou, aprofita molts de fons comunitaris. Només cal veure com milloren, a compte d’altres, les seves infraestructures.

A més a més, el Partit Popular, castiga els països d’Europa que gestionen millor i els vol condemnar a mantenir Espanya, “for ever”. I jo que pensava que això d’Europa era per trencar fronteres! No ho entenc, si a Espanya malparlen dels partits nacionalistes, com poden ser insolidaris amb Europa defenent la seva Espanya de la mateixa manera que PNB, CIU, BNG, etc., defensen les seves nacions o autonomies? Misteris de la vida. El que dic, el PP no és el que era, s’ha transformat en nacionalista i socialista. A la seva manera.

1 Comments:

At 7:59 a. m., Anonymous Anònim said...

Nunca me lo había planteado, pero el artículo tiene sentido.

Antonio

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home